Stichting Edmond Hustinx
Edmond Hustinx foundation

Natuurhistorisch Museum voetstappen / footprintsIn 1770 is in de gangen van de Sint Pietersberg in Maastricht ‘het overschot ontdekt van den kop van een groot dier, binnen in een steenklomp zittende, dat de werklieden die bezig waaren steenen uit den berg te haalen, zeer merkwaardig voorkwam.’ Deze mosasaurus was een roofzuchtige zeehagedis die 70 miljoen jaar geleden leefde en een lengte van 15 meter kon krijgen.

De kop van de mosasaurus is in 1794 door de Fransen meegenomen naar het Musée National d’Histoire Naturelle in Parijs. Het Natuurhistorisch Museum in Maastricht heeft een kopie die in een speciale vitrine in de vloer van de ontvangsthal een plaats heeft gekregen. De plafondschildering ‘De mosasaurus’ die Ger Boosten in 1996 aanbracht in die hal is financieel mogelijk gemaakt door de stichting.The fossilized skeleton of a Mosasaurus, a predatory sea lizard that lived 70 million years ago and could grow to a length of 15 metres, was found in the mine galleries in the Sint Pietersberg in Maastricht in 1770. The French took the head of the Mosasaurus to the Musée National d'Histoire in Paris in 1794.

The Maastricht Natuurhistorisch Museum has a copy in a special display in the floor of the entrance hall. The painting on the ceiling, called 'De Mosasaurus', that was made in this hall by Ger Boosten in 1996 was funded by the foundation.Het bestuur van de stichting in 1996 bij de vloervitrine in het Natuurhistorisch Museum in Maastricht waarin een kopie is tentoongesteld van de kop van een mosasaurus. Links directeur Douwe de Graaf van het natuurhistorisch museum en dan verder van links naar rechts: H. van Buren, F. Gudde-van der Hoog, J. Eyck, H. Paulussen en B. Gudde.Plafondschildering ‘De mosasaurus’ in de hal van het museum van beeldend kunstenaar Ger Boosten, 1996.