Stichting Edmond Hustinx
Edmond Hustinx foundation

Ayako Hattori Henriëtte Hustinx prijs / prizeUitvoering van het vioolconcert van Mozart tijdens de officiële uitreiking van de Henriëtte Hustinxprijs op 30 juni 2000.Muziekuitvoering met soliste Ayako Hattori, winnaar van de Henriëtte Hustinxprijs 2000.Partituur vioolconcert van Mozart.Juryrapport
Ayako Hattori (Japan) toont als kind al groter interesse voor klassieke muziek, daarin beïnvloed door haar moeder, pianiste, die haar vioollessen begeleid. Daarmee begint Ayako op negenjarige leeftijd. Als zij tien jaar oud is, verhuist het gezin naar Brazilië, waar ze les krijgt van Eliza Y. Fukuda en Michel Bessler. In 1988 wint ze een auditie en treedt op als soliste met het Orquesta Sinfônica Estadual van San Paulo onder leiding van Eleazar de Carvalho.
Na een verblijf van zes jaar in Brazilië, keert het gezin terug naar Japan en gaat Ayako studeren aaan de Toho-Gakuen School of Music in Tokyo bij Shizuko Ishii en behaalt in 1993 een prijs in het 62e Japans Muziek Concours, waarin zij optreedt met het Tokyo City Philarmonic Orchestra onder leiding van Naohiro Totsuka.
Als het gezin in 1994 verhuist naar Italië, vervolgt Ayako haar studie bij Corrado Romano en Salvatore Accardo. Aan het Conservatorium in Maastricht rondt zij in 1997 bij Boris Belkin haar studie ‘summis cum laudibus’ (met louter tienen) af met het diploma Uitvoerend Musicus met onderscheiding.
Ayako heeft deelgenomen aan de jaarlijkse Accademia Chigiana Masterclass; verschillende beurzen gewonnen waardoor ze lessen kon volgen bij Uto Ughi en Boris Belkin; meerdere prijzen gewonnen zoals de eerste prijs van het Louis Spohr Internationaal Vioolconcours, en de vierde prijs van het Antonio Stradivari Internationaal Vioolconcours; in 1999 een kamerconcert uitgevoerd samen met Antony Pay (klarinet) en Alain Meunier (cello) voor de Accademia Chigiana.
Op 30 juni kreeg ze de Henriëtte Hustinxprijs uitgereikt.

De jury bestond uit: Jan Stulen, Boris Belkin, R. Szreder, Maarten Veeze, Dirk Verelst.