Stichting Edmond Hustinx
Edmond Hustinx foundation

C5 Henriëtte Hustinx prijs / prizeHans Paulussen, Frank Hauschildt, Philipp Noller, Marion Heinrichs, Günther Schäfer.Frank Hauschildt, Philipp Noller, Günther Schäfer, Marion Heinrichs.De jury bestond uit Paula van den Bosch, conservator Bonnefantenmuseum Maastricht, Noëlle Kemmerling, cultuurwetenschapper en curator en Diana Ramaekers, beeldend kunstenaar.

Juryrapport
De jury heeft tijdens de opleiding met haar performances als collectief opgetreden. Dit bracht hen tijdens het afstuderen al in een bijzondere positie. Hetgeen veel stof heeft doen opwaaien en leidde tot controversiële reacties. Deze houding ten aanzien van het collectieve en het eigenzinnige heeft C5 weten te continueren tijdens vele performances en museale presentaties na het afstuderen.
Binnen de autonome beeldende kunsten heeft C5 de grenzen afgetast zonder daarbij te vervallen in een handschrift dat reeds bestaand is. Op een luchtige en humoristische wijze weten zij de toeschouwer te betrekken bij hun manier, om de maatschappij aan de kaak te stellen en deze te bevragen. Daarbij vermijden zij belerende en moraliserende uitspraken, maar gaan de ironie niet uit de weg.

Meer informatie over C5 is te vinden op: http://www.lookatc5.de