Stichting Edmond Hustinx
Edmond Hustinx foundation

Ingo Binder Henriëtte Hustinx prijs /prizeIngo Binder, met penning, krijgt op 25 juni 2010 de Henriëtte Hustinxprijs uitgereikt uit handen van voorzitter Hans Paulussen.Jury: Niek Bisscheroux (voorzitter), Theo Derksen, Erik de Jong, Marjan Melkert, Chequita Nahar en Jetty van Wezel.

Uit een door de afdelingscoördinatoren voorgedragen aantal studenten en alumni kozen zij een shortlist. Deze shortlist bestond uit Ingo Binder, Bob van Boven, Jens Brouwers, Rick van der Linden, Dik Scheepers en Valentina Vos. De jury was onder de indruk van de hoge kwaliteit van het getoonde werk. Uit deze shortlist koos de jury unaniem de winnaar, Ingo Binder.

Juryrapport
Ingo Binder is een man in ontwikkeling, waar we nog veel van verwachten. De winnaar studeert dit jaar af aan de modeafdeling met een mannencollectie met als thema ‘de pelgrim’. Hij heeft zich gedurende zijn gehele schoolloopbaan laten zien als een opvallende student met een bijzonder eigen handschrift.
Zijn collectie getuigt van grote consistentie. Zijn thema heeft hij zeer conceptueel en helder uitgewerkt. Een zoektocht van de man naar zijn eigen identiteit, de man in ontwikkeling, gehuld in lagen die afgeworpen worden. Het totaalbeeld van zijn eindexamenwerk van vorm, materiaal tot en met zijn presentatie op de modeshow was van zeer hoge kwaliteit.
De jury roemt de consistente kwaliteit en het autonome handschrift gedurende zijn hele studie waardoor haast gesproken kan worden van een oeuvreprijs. De materialiteit en de vooruitstrevendheid van zijn werk zijn heel opvallend. Het concept van zijn eindexamenwerk was over de hele linie zeer sterk doorgevoerd, wat op de modeshow bijna een sacrale ervaring werd.