Stichting Edmond Hustinx
Edmond Hustinx foundation

Kelly God Henriëtte Hustinx prijs / prize

Juryrapport
Dit jaar heeft de jury van de Henriëtte Hustinxprijs de operazangeres Kelly God uitgekozen als winnares. De jury kon het zich permitteren zeer objectief te werk te gaan. Immers bij de afsluitende examens kan de commissie aan een student van uitzonderlijk hoog niveau het predikaat ‘met onderscheiding’ toekennen. Dat leverde voor de jaren 1999-2002 een klein aantal namen op. Één studente, Kelly God, kwam echter driemaal voor: bij de initiële fase hoofdvak zang, de voortgezette opleidingzang en de opera-opleiding. Kelly God is kortom een excellerende studente. Mya Besselink was bij al die drie opleidingen haar docente.

De jury citeert graag een deskundige: “Kelly God is wat je noemt een ‘geboren’ zangeres. Haar lyrico spinto sopraan stem, gecombineerd met een natuurlijke aanleg voor theater, stellen haar in staat interessante vrouwenfiguren tot leven te brengen. Zij straalt daarbij vreugde en geëngageerdheid uit, hetgeen aanstekelijk werkt op haar publiek.”
Kelly God blijkt zich in sterke concurrentie te kunnen handhaven, getuige haar verbintenis met het Theater in Erfurt. In september 2003 bij de opening van het nieuwe operahuis met een voor deze gelegenheid gecomponeerde opera ‘Luther’ heeft Kelly God de hoofdrol.
De jury en het bestuur van de Stichting Edmond Hustinx zijn verguld met deze laureaat, een parel op de lijst van afgestudeerden aan het conservatorium en speciaal van Mya Besselink.

Kelly God zong tijdens de bijeenkomst op 25 juni 2003 in de Toneelacademie van Maastricht waar de Henriëtte Hustinxprijs werd uitgereikt, enige liederen van Richard Strauss, die, geboren uit muzikale ouders, vanaf zijn vierde jaar aan het cultiveren van zijn talent heeft gewerkt. Met zijn liederen heeft hij een brug geslagen tussen de instrumentale muziek en de opera. Jury en bestuur wensen Kelly God een sterk leven en even grote carrière toe als Richard Strauss.