Stichting Edmond Hustinx
Edmond Hustinx foundation

Stijn Saveniers Henriëtte Hustinx prijs / prize

Juryrapport
Stijn Saveniers is een excellent cellist en een bijzonder veelzijdig musicus. Hij dirigeert regelmatig met name jong talent en is ook een cultureel ondernemer bij uitstek. Saveniers studeerde aan het Lemmensinstituut Leuven en het Conservatorium Maastricht, in de celloklas van Mirel Iancovici. Hij behaalde er zijn masters cello cum laude. Als cellist is hij actief als aanvoerder in het orkest Marsyas, in de Beethovenacademie en het Orkest der Lage Landen.
Daarnaast wordt hij regelmatig gevraagd in ad hoc-ensembles of als remplaçant, zoals bij Prima la Musica en het Kamerorkest voor Vlaanderen.
Hij maakt deel uit van het 6-koppige Duits virtuoos variété-ensemble 'Eurondo'. Dit ensemble concerteert voornamelijk in Duitsland; in 2005 werd een eerste cd opgenomen. Hij is een bijzonder actief kamermuzikant, binnen vele uiteenlopende formaties. In het solistische symfonische repertoire bouwde hij reeds enige ervaring op met concerten in Amsterdam, Rouen en Maastricht, o.l.v. Jan Stulen en Edmond Saveniers. Door zich verder te bekwamen in zang, piano en compositie tracht hij zich op een breed muzikaal vlak te bewegen.