Stichting Edmond Hustinx
Edmond Hustinx foundation

Theater aan het Vrijthof voetstappen / footprintsAan de bouw van het Theater aan het Vrijthof in 1992 heeft de stichting een substantiële bijdrage geleverd, in ruil waarvoor de naam van de ‘vip-room’ naar Edmond Hustinx is genoemd.

Dit is de grote salonkamer op de eerste verdieping, de oorspronkelijke balzaal. Versierd met negentiende-eeuwse schilderingen van Charles Soubre is het een feestelijke vergaderruimte geworden.The foundation made a substantial contribution to the construction of the Theatre on the Maastricht Vrijthof square in 1992, in exchange for which the 'VIP room' was named after Edmond Hustinx.

This is the large salon on the first floor, the original ballroom. This room, with its nineteenth century paintings by Charles Soubre has been turned into an elegant conference room.De Edmond Hustinxzaal in gebruik als trouwzaal.De grote salonkamer -de oorspronkelijke balzaal van het Generaalshuis- die dienst doet als feestelijke ontvangsthal van Theater aan het Vrijthof met negentiende eeuwse interieurschilderingen van de Luikse Charles Soubre. De wandschilderingen personifiëren de vier jaargetijden en de vier elementen: vuur, water, lucht en aarde.Gerestaureerd plafond in de Edmond Hustinxzaal.